Seminaarit > Kiintymysnäkökulman merkitys ja voima

27.-28.11.2017: Kiintymysnäkökulman merkitys ja voima

Seminaari, 27.-28.11.2017, Tampere
Kiintymysnäkökulman merkitys ja voima ihmissuhdetraumojen hoidossa sekä arjen vuorovaikutussuhteissa

Dafna Lender, USA

Ilmoittaudu seminaariin >

Dafna Lender on sekä Theraplay®-vuorovaikutusterapian että Vuorovaikutteisen kehityspsykoterapian eli DDP®:n terapeutti, työnohjaaja ja kouluttaja. Hänellä on pitkä kokemus hyvin vaikeasti hoidettavien lasten ja nuorten kiintymyssuhteisiin liittyvien traumojen hoidosta niin biologisten, adoptoitujen kuin huostaan otettujenkin lasten/nuorten sekä heidän vanhempiensa/kasvattajiensa kanssa. Dafna avaa meille näköaloja siihen, miksi varhaisen traumatisoitumisen laaja-alaisten kehityksellisten vaurioiden hoitaminen vaatii arjen hoitavien aikuisten tiiviin mukanaolon terapiassa ja terapeuttisuuden rakentamisen arjen tunnesuhteisiin. Hoidossa tavoitetaan eri kehityksellisiä tasojen ja nonverbaalisen kommunikoinnin ja kohtaamisen kautta päästään enenevässä määrin tavoittamaan verbaalista tasoa.

Käyttäytymisen tavoite – häiriintyneenkin – on pyrkimys yhteyteen. Persoonallisuuden kehitys on aina interpersoonallista, henkilöiden välistä, ja tämä voima tuodaan hoidon keskiöön niin Theraplayssä kuin DDP:ssäkin. Peruslähtökohtana on kiintymyksen vahvistaminen hoitaviin aikuisiin ja heidän auttamisensa jokapäiväisen parantavan vuorovaikutuksen luomisessa – hehän nimenomaan kohtaavat lapsen ja nuoren haasteet arjessa. Aikuisen kyky leikkisyyteen, emotionaaliseen itsesäätelyyn, reflektioon ja sensitiivisyyteen ovat hänen avaimensa auttaa lasta/nuorta rakentamaan luottavaisempaa kiintymysmallia sekä kehittämään omaa itsesäätelyään ja kykyään jäsentää kokemuksiaan, jotka monesti ovat olleet tuhoisia.

Koulutus sopii myös aikuispuolen työntekijöille, koska se laajentaa ymmärrystämme hoitavan vuorovaikutuksen peruselementeistä ja siitä, miksi Theraplayn ja DDP:n ydinasiat, joille menetelmät rakentuvat ovat sovitettavissa myös aikuisten terapioissa.

Seminaarissa on tulkkaus suomeksi.

Sivun alkuun | Ilmoittaudu seminaariin >

Ohjelma

Seminaarin tarkka ohjelma ilmoitetaan lähitulevaisuudessa, tarkista muutokset tältä sivulta.

Erinomaisesta tulkkauksesta vastaa Kimmo Absetz.

Sivun alkuun | Ilmoittaudu seminaariin >

o