DDP-terapiakoulutukset > Schneider: DDP-peruskurssi

30.10.-2.11.2017: DDP-terapian peruskurssi

DDPDDP-peruskurssi, 30.10.-2.11.2017
Vuorovaikutteinen kehityspsykoterapia DDP® traumaperäisen kiintymyshäiriön hoidossa

Cas Schneider, UK & PT-Kustannus

Ilmoittaudu DDP-peruskurssille >

Hotelli RosendahlTehokas koulutus ja rentouttava vapaa-aika yhdessä: syksyn koulutuksemme järjestetään uudistetussa, upeassa kokoushotelli Scandic Rosendahlissa Pyhäjärven kauniissa rantamaisemassa, lähellä Tampereen keskustaa. Hotellissa on kattavat vapaa-ajan palvelut uima-altaineen sekä maksuton pysäköintialue, ja ovelta avautuvat upeat ulkoilumaastot.

Vuorovaikutteisen kehityspsykoterapian, DDP:n, neljän päivän peruskurssi on kiintymyskeskeisen DDP-hoitomallin ja -toimintatavan pohjakoulutus. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen psykologi ja psykoterapeutti, Suomessakin usein vieraillut Dr. Daniel Hughes.

DDP-lähestymistapa antaa terapia- ja hoitotyön ammattilaisille tehokkaat työkalut ymmärtää ja auttaa lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Menetelmä yhdistää eri alueiden teoria- ja tutkimustietoa: tieto kehityksellisistä traumoista, kiintymysteoriasta, intersubjektiivisuudesta ja lapsen kehityksestä yhdistyy terapeuttiseksi lähestymistavaksi, jonka avulla rakennetaan ihmissuhdetta ja puretaan traumoja. DDP:ssä keskeisessä asemassa ovat traumatisoituneen ja kiintymyssuhdetta vastustavan lapsen/nuoren ensisijaiset kiintymyshahmot eli hoitavat aikuiset: vanhemmat, adoptio- tai sijaisvanhemmat ja muut arjen hoitavat henkilöt.

DDP on lyhenne sanoista Dyadic Developmental Psychotherapy, ”vuorovaikutteinen/kahdenvälinen kehityksellinen psykoterapia”. Daniel Hughes kehitti DDP:n traumaperäisten kiintymyshäiriöiden hoitamiseen, koska perinteiset terapiamenetelmät olivat varsin tehottomia. Mallia sovelletaan nykyään ympäri maailman. DDP pureutuu häiriön ytimeen, vaurioituneeseen kiintymysmalliin, joka estää uusien parantavien ihmissuhteiden tervehdyttävää vaikutusta. Siksi DDP kohdistuu kiintymysparikkiin, lapseen ja häntä hoitavaan aikuiseen/hoitaviin aikuisiin, jotta vääristyneet vuorovaikutusmallit voitaisiin korjata parantavissa tunnesuhteissa. Hoitavat aikuiset ovat aina avainasemassa ja siksi heidän terapeuttisia valmiuksiaan täytyy lisätä, koska arki tulee saada kuntouttavaksi.

Kurssi sopii vanhemmille, sosiaalityöntekijöille, lapsi- ja nuorisotyöntekijöille, hoitajille ja opettajille, jotka työskentelevät kiintymyksen ongelmista kärsivien lasten/nuorten kanssa. Koulutus soveltuu myös terapeuteille ja lääkäreille, jotka haluavat syventää kiintymyskeskeisen hoitotavan osaamistaan. Hoitomallia voi soveltaa noin neljän vuoden ikäisestä lapsesta aina aikuisikään saakka.

Kurssi antaa osallistujille kokonaiskäsityksen DDP:stä ja sen käytöstä kiintymystraumojen hoidossa sekä valmiuden liittää tämä näyttöön perustuva tehokas hoitomuoto osaksi omaa hoitavaa työtä.

Koulutuksessa käydään läpi DDP:n periaatteet, työkalut ja interventiot luentojen, keskustelun, videoitujen terapiaistuntojen ja käytännön harjoitusten avulla.

Koulutustunnit lasketaan hyväksi DDP Instituten (DDPI, USA) terapeuttikoulutusohjelmiin. Nyt järjestettävä neljän päivän kurssi on uusien DDPI-vaatimusten mukainen. Kurssi on myös ensimmäinen askel koulutuspolulla niille, jotka haluavat pätevöityä sertifioiduksi DDP-ammattilaiseksi.

Osallistujilta edellytetään perustietoja lapsen kehityksestä, kiintymysteoriasta ja traumateoriasta. Osallistujamäärä on rajoitettu. Aiemmat peruskurssit ovat olleet hyvin suosittuja ja täyteen varattuja, joten varmista paikkasi ajoissa.

Suositeltavaa lukemista ennen koulutusta:
Hughes: Kiintymyskeskeinen perheterapia – vuorovaikutteinen kehityspsykoterapia. DDP-työkirja + DVD. PT-Kustannus 2015. Tilaa kirja >

Ilmoittaudu DDP-peruskurssille >

Ohjelma

Cas SchneiderAikataulu: Päivät alkavat klo 8.30 ja päättyvät klo 16.30, paitsi torstai jolloin lopetamme klo 15.30.
Päivät sisältävät lounaan sekä aamu- ja iltapäiväkahvit.

Ma 30.10. | DDP-mallin yleiskuva

Ti 31.10. | DDP:n ydinkomponentit

Ke 1.11. | Vanhempien ja hoitavien henkilöiden kanssa työskentely

To 2.11. | Arjen vanhemmuus, DDP:n soveltaminen eri olosuhteissa

Ilmoittaudu DDP-peruskurssille > | Sivun alkuun

Koulutustila:
Scandic Hotel Rosendahl, kokoustilat
Pyynikintie 13
33230 Tampere

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot kuukauden sisällä ennen koulutusta.